environmental and social mangement plan çevresel ve sosyal yönetim planı

Dünya Bankası Grubu’nun bir parçsı olan, IFC tarihsel olarak çevresel ve sosyal alanda Koruma Politikalarının uygulanması yoluyla yatırımlarının risklerine odaklanır. Bununla birlikte, yıllar içerisinde farklı Koruma Tedbirlerinin giderek daha belirgin hale gelmiştir

Çevresel ve sosyal koşulların sağlanması için tasarlanmış Performans Standartları (PS’ler) ile, özel sektör yatırımlarının sonuçlarının kabul edilebilir uluslararası standartları karşılamasını istemektedir. IFC ve Dünya Bankası, bir dizi Çevre Sağlığı ve Güvenliği performansını takip etmektedir.

Bu kapsamda firma olarak hizmetlerimiz hakkında görüş almak için 02128816300 nolu telefonu arayabilir yada bilgi @ gozlemcevreisg. com. tr a mail atabilirsiniz. 

Kirlilik kontrolü için iyi uluslararası endüstri uygulamalarını belirleyen (EHS) yönergeleri ile çok çeşitli endüstri sektörlerinde teknolojiler ve sayısal kirlilik sınırları belirlenmiştir. 2006’dan itibaren önemli bir sapma oldukları göz önüne alındığında Koruma Önlemleri yaklaşımından yola çıkarak, IFC 2009 yılında PS’ile kapsamlı bir inceleme yapmaktadır.

IFC, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir çok konuya olan bağlılığına ihtiyaç duymuş  ve güçlendirmiştir:

  • iklim değişikliği,
  • biyolojik çeşitlilik ve doğal kaynaklar,
  • paydaş katılımı,
  • cinsiyet yönleri ve insan hakları sorunları gibi konulardır.

Bu maddelerin çevre sağlığı ve güvenlik performansları aralarında yakın bir uyum vardır.

Gözlem Çevre Danışmanlık olarak Raporlama Hizmetlerimiz

Bu kapsamda firma olarak hizmetlerimiz hakkında görüş almak için 02128816300 nolu telefonu arayabilir yada bilgi @ gozlemcevreisg. com. tr a mail atabilirsiniz.

Resmi ÇED ile Uluslararası yatırımcı kuruluşların ve bankaların raporlamaları arasındaki farklar

Genel olarak, Ülkemizinde Çevresel etki değerlendirmesi gereklilikleri oldukça sıkıdır ve Banka’ların Koruma Önlemleri ve IFC’nin performans standartları ile kapsamı çakışmaktadır. Ancak Bazı boşluklar vardır. Bu, Çevre, Şehircilik ve iklim bakanlığı tarafından kabul edilebilir bir ÇED’in, Dünya Bankası Grubu gerekliliklerini tam olarak karşılamak için ilave bir çalışmalara ihtiyaç duyulmasına neden olabileceği gibi bir durumlara yol açmıştır. Bu yüzden faaliyet sahibi firmalar tarafından ayrı bir Çevresel ve sosyal Etki Değerlendirme raporu hazırlanması istenmektedir. Ayrıca finansal kuruluşlar, belli aralıklarla çevresel ve sosyal proje ilerleme raporu istemektedir.

#IFCraporu #DBraporu #WorldBankReport #EnvironmentalSocialReport #ÇevreselveSosyalEtkiDeğerlendirmeRaporu #ÇevreselveSosyalRaporlama